Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Α ΕΛΜΕ Μεσσηνίας : Καταγγελία για την προσπάθεια φίμωσης της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Καταγγελία από την Α ΕΛΜΕ Μεσσηνίας για την προσπάθεια φίμωσης της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης


Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας καταδικάζει τα απαράδεκτα γεγονότα που αμαύρωσαν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Οι ενέργειες του Περιφερειακού Διευθυντή εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Γκούση με σκοπό να φιμώσει την ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης κατά την διάρκεια του αγιασμού και των εγκαινίων του νέου σχολικού συγκροτήματος στο Αργοστόλι, δεν μπορούν παρά να καταδικαστούν από την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και κάθε δημοκρατικό πολίτη.
            Απορίας άξιο είναι ότι ενώ έχει παρέλθει  μια εβδομάδα η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας τηρεί σιγή ιχθύος, διατηρώντας τον εν λόγο Περιφερειακό στη θέση του. Έστω και τώρα καλούμε τον Υπουργό να παύσει από τα καθήκοντά του τον κ. Γκούση καταδικάζοντας έτσι στην πράξη την συμπεριφορά του. Σε αντίθετη περίπτωση προφανώς επικροτεί και συναινεί, αν δεν προτρέπει, αυτού του είδους τον αυταρχισμό και θα βρει απέναντί του όλους τους εκπαιδευτικούς και όλο το συνδικαλιστικό κίνημα.
            Η καταστολή και ο αυταρχισμός κατά των φωνών που εναντιώνονται, μέσα στα πλαίσια της Δημοκρατίας, στις επιλογές της κυβέρνησης δεν πρέπει και δεν μπορεί να περάσει.
            Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς και κάθε δημοκρατικό πολίτη να καταδικάσουν την απρόκλητη επίθεση σε βάρος του Προέδρου του σωματείου της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης και κατ’ επέκταση σε βάρος του συνδικαλιστικού κινήματος και να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.      

Για το ΔΣ
                  Ο Πρόεδρος                                                                  Ο Γ. Γραμματέας
                           
Γεωργιόπουλος Βασίλειος                               Κουφόγιαννης Δημήτριος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου