Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ : Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την ΕΡΤ: το Φάντασμα του Πρετεντέρη»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ        

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την ΕΡΤ: το Φάντασμα του Πρετεντέρη»

   Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις της δημοσιογράφου της ΕΡΤ κας Κατσίμη ότι «οι εκπαιδευτικοί πρέπει το γρηγορότερο να αξιολογηθούν και οι ανίκανοι να απολυθούν»

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την ΕΡΤ: το φάντασμα του Πρετεντέρη! Όλες οι δυνάμεις που αφελώς είχαν ελπίσει ότι με τo σταμάτημα των «ενημερωτικών» εκπομπών του ΜΕΓΚΑ, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, θα εξαφανιζόταν ο Πρετεντέρης και η δημοσιογραφική νοοτροπία που ενσάρκωνε, όλοι οι δημοσιογράφοι με στοιχειώδη αίσθηση του λειτουργήματος τους και τις δεοντολογίας του, όλοι οι εργαζόμενοι που είχαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις γίνει αντικείμενο ειρωνείας και συκοφαντίας από τον Πρετεντέρη συνασπίστηκαν σε μία Ιερά Συμμαχία για να ξορκίσουν το φάντασμα αυτό που στοίχειωνε το τηλεοπτικό τοπίο και δηλητηρίαζε την τηλεοπτική και κοινωνικο-πολιτική ζωή με την πιο αισχρή μορφή δημοσιογραφίας: τη δημοσιογραφία σε διατεταγμένη υπηρεσία του παρασιτικού Ελληνικού αστικού οικονομικού και πολιτικού συστήματος !
Και εκεί που όλοι οι παραπάνω νόμιζαν πως είχαν βρει το μαγικό ξόρκι για να στείλουν το Φάντασμα στον κόσμο των Σκιών και να αποκαθάρουν τον κόσμο του Φωτός από τη νοσηρή του παρουσία, να που το φάντασμα αποδεικνύεται εφτάψυχο και επανέρχεται δριμύτερο με νέα σαγηνευτική μορφή και με πρόσωπο αγγελικό, και μάλιστα μέσα από τη μορφής μίας "πασιονάριας" της δημόσιας ΕΡΤ, της κας Κατσίμη, που είχε κερδίσει σεβασμό, θαυμασμό και υπόληψη για το επικό αντάρτικο που έκανε ενάντια στο Μαύρο στην ΕΡΤ! Και τι ζητάει το Φάντασμα Πρετεντέρη με όψη Κατσίμη: την σκληρή και άτεγκτη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών για να εκδιωχθούν οι ανίκανοι δάσκαλοι- καθηγητές! Προς όφελος των παιδιών, βεβαίως, βεβαίως! Και επειδή είναι μητέρα και έχει διεγερθεί το μητρικό της φίλτρο βεβαίως βεβαίως!
Είναι καιρός το original φάντασμα Πρετεντέρη να πάψει να κρύβεται και να νιώθει καταδιωκόμενο, αλλά νιώθοντας πως ήρθε η στιγμή της Μεγάλης Δικαίωσης, να βγει ανοιχτά και δημόσια, να εκθέσει τις Προγραμματικές του Αρχές και αντιλήψεις και να παραθέσει στο παραμύθι του Κακού Φαντάσματος ένα Μανιφέστο της Πρετεντέριας Δημοσιογραφίας, ειδικά τώρα που αυτή βρήκε τόσο άξιους μιμητές στην "αριστεροκρατούμενη ΕΡΤ"- περίλαμπρους απόφοιτους της Μεγάλης του Πρετεντέρη Σχολής!
Στη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που διαλύει το δημόσιο σχολείο, χτυπώντας παράλληλα τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, 
ταιριάζουν γάντι οι δηλώσεις για την αξιολόγηση, που θα συνοδευτεί και με  απολύσεις  εκπαιδευτικών. (Η «πολιτική» των απολύσεων της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη σε νέα έκδοση! )
Υ.Γ1: Όταν η κυρία Κατσίμη και χιλιάδες εργαζόμενοι της ΕΡΤ τέθηκαν με ένα ουκάζι σε ανεργία από την Κυβέρνηση Σαμαρά, χιλιάδες εκπαιδευτικοί προσέτρεξαν στην ΕΡΤ και πήραν το μικρόφωνο να εκφράσουν αμέριστη αλληλεγγύη στην κα Κατσίμη και στους συναδέλφους της -και μάλιστα χωρίς να θέσουν το ερώτημα αν η κα Κατσίμη άξιζε να απολυθεί ως ανάξια. Και δεν το έπραξαν αυτό όχι από "συντεχνιακή αλληλεγγύη" αλλά γιατί ήταν πεπεισμένοι πως παρά τις κομματικές παρεμβάσεις, τους παχυλούς μισθούς ανώτατων διευθυντικών στελεχών και κομματικοδιαίτων καρεκλοκένταυρων και την ευνοιοκρατία που υπήρξε ( και) στην ΕΡΤ τις προηγούμενες δεκαετίες, η ΕΡΤ ως Δημόσια Τηλεόραση έπρεπε να μείνει πάση θυσία ανοιχτή και οι απλοί εργαζόμενοι να μην βρεθούν στην ανεργία πληρώνοντας τις αμαρτίες χρυσοκάνθαρων πρώην και νυν Προέδρων και Διευθυνόντων Συμβούλων!
Υ.Γ2: Θέτουμε υπόψη του κοινού ότι η κυρία Κατσίμη είναι νυμφευμένη με εκπαιδευτικό - και δη Πανεπιστημιακό της Παντείου. Δεν τολμούμε να θέσουμε το ερώτημα αν τον θεωρεί άξιο να διδάσκει σε φοιτητές, καθώς και η απάντηση είναι αυτονόητη και θα μας αποστόμωνε, εξάλλου, λέγοντας πως ο σύζυγος εξελέγη πρόσφατα Πρόεδρος Παγκόσμιας Οργάνωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ( οπότε έχει επαρκώς αξιολογηθεί και αποδείξει την αξιοσύνη του").
Υ.Γ 3: Αν κάποιοι το επόμενο διάστημα ξαφνικά αντιληφθούν και πολλούς άλλους μέχρι πρότινος αγωνιστές να μιλούν σαν την κα Κατσίμη, ας ξέρουν ότι δεν πρόκειται για τυχαία σύμπτωση, αλλά για άκρως συνειδητή επιλογή υπαγορευμένη από την έντονη επιθυμία να δώσουν εξετάσεις κομματικής νομιμοφροσύνης στη νέα Μνημονιακή εξουσία! Η κα Κατσίμη απλά έσπευσε να λειτουργήσει ως λαγός δίνοντας πρώτη το παράδειγμα! Έπονται και άλλοι!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου