Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Αιρετός Χρήστος Αλεξίου: Καταγγελία για τις "τοποθετήσεις" στο ΠΥΣΔΕ Βοιωτίας

Καταγγελία για τις "τοποθετήσεις" στο ΠΥΣΔΕ Βοιωτίας

αιρετός Χρήστος Αλεξίου
ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:
o                                Καταργεί τις διαδικασίες που προβλέπονται από τα Π.Δ. 50/96 και 100/97
·                                 Ακυρώνει τα υπηρεσιακά συμβούλια ζητώντας από τους Δ.Δ.Ε. να κάνουν μόνοι τους τις τοποθετήσεις.
·                                 Ενεργοποιεί τις διατάξεις για υποχρεωτικές μετακινήσεις του «πλεονάζοντος προσωπικού» από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ
·                                 Ανοίγει διάπλατα την πόρτα για αδιαφανείς διαδικασίες στις τοποθετήσεις
·                                 Κάνει αποσπάσεις μέχρι και σήμερα.
·                                 Μια μέρα μετά τις συνεδριάσεις συλλόγων για τα κενά, στις 2 Σεπτεμβρίου δημοσιεύει τις τελευταίες; αλλαγές στις αναθέσεις μαθημάτων Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου.
·                                 Θεσμοθετεί τον Ιούλιο με την ΥΑ 108279/Δ2 τον «αυτόματο κόφτη» τμημάτων ομάδων προσανατολισμού και επιλογών. Στην πράξη θέτει στην «εντατική» την ύπαρξη αρκετών σχολείων και στη Βοιωτία.
·                                 Καταργεί τους υπεύθυνους εργαστηρίων, για να δημιουργήσει νέες «δεξαμενές πλεοναζόντων».
                     Τα επικείμενα πανηγύρια της κυβέρνησης για τα πλεονάσματα των εκπαιδευτικών είναι αντίστοιχα με εκείνα για τα πλεονάσματα του προϋπολογισμού.  Και τα δύο είναι προϊόντα κλοπής.  Τα δεύτερα των λαϊκών εισοδημάτων, τα πρώτα των μορφωτικών δικαιωμάτων.
          Σύμφωνα με την επίκληση του άρθρου 18 της Φ/3531/324/105657/Δ1/Δ2 δίνεται το δικαίωμα στους Δ.Δ.Ε. να μπορούν να τοποθετούν όποιον θέλουν, όπου θέλουν. Με αυτές τις διαδικασίες τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν. Μέχρι και τα Χριστούγεννα οι εκπαιδευτικοί θα περιφέρονται από σχολείο σε σχολείο με τα κενά που θα εμφανίζονται και με τα πλεονάσματα που θα δημιουργούνται. Οι μαθητές θα αλλάζουν συνεχώς εκπαιδευτικούς.
Για τους παραπάνω λόγους στο ΠΥΣΔΕ τις 5/9 όπου μας ζητήθηκε η έγκριση για τις fast track τοποθετήσεις εκατοντάδων συναδέλφων, κατήγγειλα τη διαδικασία και αποχώρησα. Πρόκειται για μια νομότυπη παρωδία τοποθετήσεων.
Καλώ τους συναδέλφους να υποβάλλουν μαζικά ενστάσεις στην Δ.Δ.Ε. Βοιωτίας. Να ζητήσουν την τήρηση της νομιμότητας, την ανάρτηση των κενών, την τήρηση της σειράς στις τοποθετήσεις(α. λειτ. Υπεράριθμοι β. διάθεση ΠΥΣΔΕ αποσπάσεις) την καταγραφή των προτιμήσεων  σε κάθε φάση, την δυνατότητα ενστάσεων σε κάθε φάση.
Είναι ανάγκη να υπερασπίσουμε από κοινού το δικαίωμα ο κάθε μαθητής να έχει πραγματικά τον καθηγητή του και ο κάθε καθηγητής το σχολείο του.

Χρήστος Αλεξίου
αιρετό  τακτ. μέλος του ΠΥΣΔΕ Βοιωτίας                       Λιβαδειά 5/9/2016   
τηλ.: 697 49 77 042
ηλ.δ/νση: chrisalexiou1@hotmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου