Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ        

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
-Αποκαθηλώνουμε τους κυβερνητικούς αιρετούς, ιμάντες των διοικήσεων και του υπουργείου
-Με τα σωματεία μας τις ΕΛΜΕ υπερασπίζουμε την εργασία μας και το δημόσιο σχολείο
-Να ανατρέψουμε τα μνημόνια και την  πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.
-Με αιρετούς αγωνιστές και συντονισμό των ΕΛΜΕ παρεμβαίνουμε μαχητικά στα Υ.Σ.

Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ – «Υπόσχονται» λεηλασία και άγρια εκμετάλλευση

Την ώρα που ΕΕ και ΔΝΤ διασταυρώνουν τα ξίφη τους πάνω από το λεηλατημένο ελληνικό λαό για το ποιος θα αρπάξει περισσότερα μέσω του χρέους, η κυβέρνηση εφαρμόζοντας πλήρως όσα και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ψήφισαν (αντιασφαλιστικοί νόμοι,  συνεχής φοροληστεία, ΕΝΦΙΑ, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, απολύσεις…), συνεχίζει με το σχέδιο προϋπολογισμού του 2017 που κατέθεσε- για να ξεκαθαρίσει τι είδους  «ανάπτυξη»  περιμένει τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Για παράδειγμα το 2016 το πλεόνασμα ήρθε λόγω αυξημένων φόρων (900 εκατ.) και λόγω παραπέρα μείωσης των κρατικών (κατά 700 εκατ.) Συνέπεια των μειώσεων, τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία και μεγάλες περικοπές στην εκπαίδευση. Οι απολογητές της κυβέρνησης λένε πως πληρώνουν οι πλούσιοι. Δεν είναι έτσι: οι έμμεσοι φόροι το 2017 θα φθάσουν τα 26,27 δις. ευρώ από 24,74 δις. το 2016. Αύξηση 1,53 δισ. ευρώ μέσα σε ένα χρόνο! Νέες περικοπές προβλέπονται και για τις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού το 2017: από 44,5 δισ. που προβλέπονται φέτος, σε 43,59 δις. ευρώ το 2017. Το 2017  οι τοκογλύφοι- δανειστές θα αρπάξουν 5,55 δις. ευρώ μόνο για τόκους! Το χρέος το 2017 θα φτάσει τα 330,07 δισ. ευρώ, από 326,57 δισ. το 2016 και 321,33 δις. το 2015. Όλα αυτά δείχνουν πως από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να περιμένει κανείς τίποτα. Οι εργαζόμενοι και ο λαός μόνο με τον αγώνα τους μπορούν να έχουν κατακτήσεις. Να αποκρούσουν και να ανατρέψουν την επίθεση κυβέρνησης- ΕΕ- ΔΝΤ. Αυτό δείχνει ο αγώνας για την προστασία της λαϊκής κατοικίας από πλειστηριασμούς από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Περιστέρι.
Βαθιά ταξικές οι επιδιώξεις του υπουργείου για το δημόσιο σχολείο!
Ο πέλεκυς του «κόφτη» της μείωσης των δαπανών  έπεσε βαριά στο ξεκίνημα της χρονιάς με 7.000 περίπου λιγότερους αναπληρωτές από πέρσι και με τις συνεχείς αντιεκπαιδευτικές παρεμβάσεις  του υπουργείου στη λειτουργία του σχολείου. Η θέσπιση της μαθητείας, η κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων, οι συγχωνεύσεις τομέων και ειδικοτήτων, οι μετακινήσεις στη μη τυπική εκπαίδευση  επιφέρουν νέο χτύπημα στην Τεχνική Εκπαίδευση και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Παράλληλα, το τετραετές γυμνάσιο και διετές Λύκειο με εξετάσεις πανελλαδικού τύπου για “Εθνικό Απολυτήριο” συνιστά νέο φραγμό για τα παιδιά που προέρχονται από τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα. Και έπονται τα χειρότερα! Το «υπόμνημα Λιάκου»  περιγράφει μία εκ βάθρων και άκρως συντηρητική  αναδιάρθρωση του δημόσιου σχολείου. Αποδομεί και διαλύει το σχολείο, βάζει οριστικά ταφόπλακα στη δημόσια εκπαίδευση, εξοβελίζει βίαια χιλιάδες μαθητές, διαμορφώνει όρους εργασιακής γαλέρας για τους εκπαιδευτικούς και υπακούει στους όρους δημοσιονομικής προσαρμογής και του κόφτη στα δημόσια αγαθά. Το πόρισμα κάνει σαφές πως θα προχωρήσουν σε μεγάλες συγχωνεύσεις σχολείων που θα ξεπερνούν το 30%. Και το κερασάκι στην τούρτα: Αξιολόγηση προσωπικού και του σχολείου. Με κυνικό και ωμό τρόπο καταλήγουν στο συμπέρασμα, πως για «όσους είτε δεν μπορούν είτε δεν επιθυμούν να ενταχθούν στο νέο πλαίσιο, τότε να μεταγάγουν σε άλλες υπηρεσίες εκτός σχολικής τάξης».
Το σχολείο που οραματίζεται η κυβέρνηση έχει τη σφραγίδα της στρατηγικής της ΕΕ, της έκθεσης του ΟΟΣΑ του 2011 και του κεφαλαίου. Υλοποιεί τις μνημονιακές δεσμεύσεις που ψήφισαν μαζί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ.

Μόνο η  μαζική παρουσία του κινήματος θα αλλάξει το τοπίο!
Δεν έχουμε αυταπάτες για το ρόλο που διαδραματίζουν τα ΥΣ. Δεν μπορούμε, όμως, να αφήνουμε χιλιάδες καθηγητές στο έλεος των διοικήσεων και οι Υπηρεσιακές τους Μεταβολές  να ρυθμίζονται κατά το δοκούν. Οι παλιοί και νέοι κυβερνητικοί αιρετοί δεν θέλουν ούτε και μπορούν να σταματήσουν τις αυθαιρεσίες και την αυταρχική εξέλιξη των Υ.Σ. γιατί υλοποιούν τις κυβερνητικές επιλογές. Οι μόνοι που μπορούν να αντιπαρατεθούν σε αυτή την κατάσταση είναι τα σωματεία μας, οι ΕΛΜΕ. Με ιδέες, σχέδιο, με αντίλογο, με ονομαστική δημοσιοποίηση των αυθαιρεσιών, με κριτήρια παντού και στα πάντα και ενεργοποίηση των καθηγητών να αναζωογονήσουμε αγωνιστικές διαθέσεις και να φέρουμε αποτελέσματα. Όχι στις μετακινήσεις εκπαιδευτικών, κανείς καθηγητής χωρίς οργανική θέση, κανείς σε καθεστώς ομηρίας. Να μπλοκάρουμε τις νέες αντιδραστικές αλλαγές και τη νέα αξιολόγηση. Κανείς μόνος του, το κάθε πρόβλημα συναδέλφου το μετατρέπουμε από ατομικό σε συλλογικό.

Διεκδικούμε μαχητική παρουσία και εκλογή αιρετών στο ΠΥΣΔΕ Βοιωτίας
και στο ΑΠΥΣΔΕ Ανατολικής Στερεάς
Μια μαχητική, ανυπότακτη, αντιδιαχειριστική και ανεξάρτητη παρουσία στα YΣ που θα στηρίζεται σε ένα μαχητικό εκπαιδευτικό κίνημα, μπορεί να ορθώσει σοβαρά εμπόδια στο διοικητικό - κρατικό αυταρχισμό και στην προσπάθεια νομιμοποίησης των αντιεκπαιδευτικών μέτρων από τα Y.Σ. Μια παρουσία στα Υ.Σ. που θα λειτουργεί στα πλαίσια συλλογικών αρχών (προώθηση των αποφάσεων των ΕΛΜΕ και έλεγχος  από τον κλάδο, κατάργηση απόρρητου, δημοσιοποίηση – αποκάλυψη – αποχώρηση, διαρκής ενημέρωση, σύνδεση με τις ΕΛΜΕ, εναλλαγή – ανακλητότητα – περιορισμός της εκπροσώπησης στις θητείες) μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση  του κινήματος.
Επιδιώκουμε με την κοινή πρωτοβουλία να εκφράσουμε ένα πλατύ ρεύμα ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ στην εργασία και στην παιδεία που υπάρχει μέσα στους συναδέλφους και με τα σωματεία μας μπροστά, να αγωνιστούμε:
·                    Ενάντια στις αυθαιρεσίες, τα ρουσφέτια και τη συνδιοίκηση.
·                    Κόντρα στην παρακμή των  κυβερνητικών αιρετών.
·                    Για να μη γίνεται ο αιρετός γρανάζι της διοίκησης και άλλοθι συγκάλυψης του υπουργείου.
·                    Ανασυγκροτούμε τα σωματεία μας, παρεμβαίνουμε  στα  Υ.Σ. με  μαχητικό εκπαιδευτικό κίνημα.
·                    Για αιρετούς αγωνιστές  και όχι των διοικήσεων και των κυβερνήσεων  υποστηριχτές. 
·                    Όλα  για όλους. Ισότητα, αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη.  Οργανικές θέσεις για όλους.
·                    Όλες οι αρμοδιότητες της λειτουργίας των σχολείων στους συλλόγους διδασκόντων.
·                    Ανοιχτό δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά, για πρόσφυγες και μετανάστες.
·                    Όχι στα παλιά και νέα  μνημόνια – στο σύμφωνο  σταθερότητας της  Ε.Ε.
·                    Για την ανατροπή της πολιτικής Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.
·                    Διαγραφή του χρέους – στάση πληρωμών. Έξοδος από την ΟΝΕ, το Ευρώ και την ΕΕ.

                                                 Στηρίζουμε  –  ψηφίζουμε

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Αγώνας – ρήξη – ανατροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου