Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ : 1ο Ενημερωτικό δελτίο συνεδρίασης Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

1ο Ενημερωτικό δελτίο συνεδρίασης Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Την Τετάρτη 18/1/2017  έγινε η  τρίτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ  που προέκυψε από τις εκλογές του Δεκέμβρη. Καταρχήν συζητήθηκε η συμπλήρωση της συγκρότησης του προεδρείου. Από το ΠΑΜΕ, στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ,  προτάθηκε αναλογικό προεδρείο με τη συμμετοχή των παρατάξεων στη βάση της εκλογικής δύναμης.
Η Αγωνιστική Ενότητα-Παρεμβάσεις Βοιωτίας  εκτιμούν ότι τα αναλογικά προεδρεία ετερόκλητων δυνάμεων έχουν αποτύχει και σε σημαντικό βαθμό ευθύνονται για το τέλμα του συνδικαλιστικού κινήματος. Αυτή η λογική βάζει στο τιμόνι μιας σειράς σωματείων, ειδικά των πρωτοβάθμιων που έχουν κρίσιμο ρόλο, δυνάμεις που εκπροσωπούν τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, συνδέονται με φιλοΕΕ και μνημονιακά κόμματα. Σε αυτή τη βάση η Αγωνιστική Ενότητα- Παρεμβάσεις Βοιωτίας  πιστεύουν ότι η συγκρότηση των ΔΣ  πρέπει να γίνεται με  προγραμματικά προεδρεία των παρατάξεων που στις διακηρύξεις τους τοποθετούνται ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, τα μνημόνια και την ΕΕ, τον κυβερνητικό συνδικαλισμό και βλέπουν τη διέξοδο μέσα από τη συσπείρωση των εκπαιδευτικών στις ΕΛΜΕ, τις συνελεύσεις και τις αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες.
Επειδή στην τωρινή σύνθεση του ΔΣ της ΕΛΜΕ δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα προγραμματικής σύγκλισης, η τοποθέτηση μας είναι ότι δεν θα συμμετάσχουμε στο προεδρείο του Δ.Σ. Αυτό δεν πρέπει να παρερμηνευτεί ότι αποποιούμαστε των ευθυνών που έχουμε αναλάβει. Αντίθετα θα εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, με την ίδια  αυταπάρνηση, για την  επιτυχή λειτουργία του Δ.Σ.
Με αυτό το σκεπτικό η Αγωνιστική Ενότητα-Παρεμβάσεις Βοιωτίας ψήφισαν λευκό για τις θέσεις του Προέδρου και του Αντιπροέδρου. Για τη θέση του γραμματέα, που δεν υπήρξε υποψηφιότητα, πιστεύουμε ότι μπορεί να καλυφθεί  από τις παρατάξεις που έχουν ισχυρή παρουσία στο ΔΣ, με δύο έδρες (Ενωτική κίνηση 2  ,  Κοινό Μέτωπο 2 ) και την πλειοψηφία στο ΔΣ.
Εγκρίθηκαν  ψηφίσματα α) για τις απαράδεκτες ανακοινώσεις του τομέα Παιδείας της ΝΔ για δήθεν εκπαιδευτικούς-φαντάσματα, β) στην ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς που αντιμετωπίζει τον αυταρχισμό της επιτροπής παιδείας του δήμου, γ) Εγκρίθηκε  ομόφωνα ψήφισμα καταδίκης της επίθεσης της Χρυσής Αυγής σε γονείς και εκπαιδευτικούς σε δημοτικό σχολείο του Περάματος.

Τέλος αποφασίστηκε ομόφωνα η ενημέρωση από το ΔΣ των ΕΠΑΛ της Βοιωτίας  για την  «μαθητεία», για τις αλλαγές και τις περικοπές τμημάτων στην τεχνική εκπαίδευση. Σ΄ αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε ενημέρωση- συζήτηση του ΔΣ  με το σύλλογο καθηγητών του ΕΠΑΛ Λιβαδειάς την  Τετάρτη 25/1 στις 10.30 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου