Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΕ: Απέχουμε από τη διαδικασία αξιολόγησης

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.

MAZIKA, ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ!
Απέχουμε από τη διαδικασία αξιολόγησης των υποψήφιων διευθυντών
Συμμετέχουμε στην ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ της ΑΔΕΔΥ από κάθε πράξη αξιολόγησης στο Δημόσιο!
Ως τώρα δώσαμε με επιτυχία τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση – χειραγώγηση, όπως το 2013 - 2014. Στον ίδιο δρόμο καλούμαστε να συνεχίσουμε και σήμερα.
Απέχουμε – απεργούμε από τη διαδικασία αξιολόγησης, που εισάγει με την κατ’ επίφαση γνωμοδοτική διαδικασία της «ειδικής συνεδρίασης των μονίμων συνυπηρετούντων», η κυβέρνηση. Αυτή προωθείται με τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο 4473/2017 στο πλαίσιο του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για την αξιολόγηση (Ν.3848/2010 και  Π.Δ. 152/2013). Δε θα γίνουμε συνένοχοι, μέσω της διαδικασίας επιλογής των διευθυντών, στην προσπάθεια να ανοίξει ο δρόμος για το σχολείο της αγοράς με την «αυτοαξιολόγηση σχολικής μονάδας» και την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού.

Υλοποίηση της απεργίας – αποχής από τις διαδικασίες αξιολόγησης

*      Στην έναρξη της διαδικασίας δηλώνουμε ότι συμμετέχουμε στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ (και η ΕΛΜΕ, αν υπάρχει σχετική απόφαση) και απέχουμε από την ειδική συνεδρίαση.
*      Αν η πλειοψηφία αποφασίσει να συνεδριάσει, η μειοψηφία έχει το δικαίωμα να απέχει στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην απεργία – αποχή.
*      Αν πραγματοποιηθεί η διαδικασία, οι συνάδελφο, που απέχουν, χρειάζεται να παραμείνουν στο χώρο του σχολείου.
*      Δεν παραλαμβάνουμε και δεν παραδίδουμε κανένα ερωτηματολόγιο και φύλλο «αποτίμησης». Δεν υπογράφουμε το ειδικό έντυπο-πρακτικό της συνεδρίασης.
*      Καταθέτουμε και υπογράφουμε τη δική μας δήλωση για μη συμμετοχή στη διαδικασία αξιολόγησης.
*      Η επίδοση κενών-ασυμπλήρωτων φύλλων αξιολόγησης δεν αποτελεί έκφραση διαμαρτυρίας. Αντίθετα θεωρείται έκφραση αποδοχής και επικύρωσης της διαδικασίας.

Η αποχή υπαλλήλων από συγκεκριμένο έργο «είναι απολύτως νόμιμη και δεν υπάρχει καμία περίπτωση πειθαρχικής συνέπειας για τους εργαζόμενους που συμμετέχουν» (Διατάξεις του ν. 1264/82 όπως αυτές έχουν ερμηνευθεί από Διοικητικό Εφετείο Αθηνών 486/1995 και ΜΠΑ 2395/2014). Έχει επαναληφθεί με απόφαση της ΑΔΕΔΥ την περίοδο Αρβανιτόπουλου, χωρίς περικοπή αποδοχών.

Θεωρούμε ότι το όργανο, στο οποίο καλούμαστε να συμμετέχουμε, δεν αποτελεί συλλογικό όργανο, κατά την έννοια του νόμου, δεν φέρει νόμιμη συγκρότηση, όπως αυτή προβλέπεται στον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και εν τέλει δεν μπορεί να λειτουργήσει νομίμως.

Αν πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση απαιτείται η συμμετοχή της πλειοψηφίας των μονίμων εκπαιδευτικών. Όταν η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας συμμετέχει στην απεργία-αποχή, δεν υπάρχει απαρτία  και καμία διαδικασία δεν μπορεί να υλοποιηθεί, ούτε συμπληρώνονται φύλλα αποτίμησης.


 ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΗΣ για την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ





    

Ως 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου