Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ : ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ                      Λιβαδειά, 27/09/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας στα πλαίσια της αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής και των περικοπών για την εκπαίδευση που επιβάλλει το 3ο μνημόνιο τινάζει στον αέρα το δικαίωμα των μαθητών στην ελεύθερη επιλογή προσανατολισμού και ειδικότητας σπουδών, καθώς και τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών με τη διακοπή λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων στα Λύκεια της Βοιωτίας.
• Υπάρχει πληθώρα τμημάτων κατευθύνσεων των Γενικών Λυκείων που ακόμα δεν έχει εγκριθεί η λειτουργία τους. Οι μαθητές των σχολείων αυτών βρίσκονται σε μια «ιδιότυπη ομηρία», αφού έχουν χάσει πολλές διδακτικές ώρες και η μετακίνησή τους δεν έχει εγκριθεί για άλλη σχολική μονάδα.
• Με εργαλεία την ηλεκτρονική εγγραφή στα Επαγγελματικά Λύκεια και τη θέσπιση των 13 μαθητών-μαθητριών ως ελάχιστου αριθμού για τη λειτουργία ενός τμήματος, εξαναγκάζονται οι μαθητές είτε να αλλάξουν ειδικότητα είτε να μετακινηθούν σε ΕΠΑ.Λ. όμορων νομών που έχουν τις αντίστοιχες ειδικότητες. Ειδικότερα οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. αναγκάζονται είτε να αλλάξουν ειδικότητα στη καλύτερη περίπτωση είτε να σταματήσουν τη φοίτηση τους αφού στη πλειοψηφία τους είναι εργαζόμενοι.
Η Ε.Λ.Μ.Ε. Βοιωτίας ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ
την άμεση έγκριση λειτουργίας όλων των ολιγομελών τμημάτων σε ΕΠΑ.Λ. και ΓΕ.Λ.
ΚΑΛΟΥΜΕ:
ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων να στηρίξουν το αίτημα για τη λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων και το δικαίωμα των μαθητών στη μόρφωση.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΔΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 - 9 - 2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 13.00
ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ : 11.00 – 14.00
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο    ΠΡΟΕΔΡΟΣ-                          Η       ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΘΕΙΑΚΟΥΛΗΣ ΠΑΝ.               ΜΗΤΡΑΤΖΟΥΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου