Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Δ.Δ.Ε. Εύβοιας: Τα κενά στην Α΄και Β΄ Γυμνασίου δεν είναι τόσο ανάγκη να καλυφθούν!

Διευθυντής Εκπαίδευσης Εύβοιας: Τα κενά στην Α΄και Β΄ Γυμνασίου δεν είναι τόσο ανάγκη να καλυφθούν!

Ο κ. Δημήτρης Κυριτσόπουλος είναι διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ν. Εύβοιας. Έχει καταγγελθεί αρκετές φορές στη μικρή διάρκεια της θητείας του από εκπαιδευτικούς φορείς για τη στάση του και την συμπεριφορά του. Πρόσφατα δεν δίστασε να καλέσει την αστυνομία να συλλάβει γονείς επειδή ζητούσαν ενημέρωση για θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση των παιδιών τους, υποστηρίζοντας ότι «του κάνουν bullying»!
Πριν λίγες μέρες, σύμφωνα με καταγγελία της ΕΛΜΕ Εύβοιας, ο ίδιος, με την ιδιότητά του ως διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Εύβοιας, παίρνοντας το λόγο στη συνάντηση με τον ΟΟΣΑ, ως ανυπόμονος αξιολογητής, χαρακτήρισε το 20% των συναδέλφων του καθηγητών που υπηρετούν στα σχολεία ανίκανους εκπαιδευτικούς.
Ωστόσο, περισσότερο αποκαλυπτικα για την εκπαιδευτική και παιδαγωγική του υπόσταση είναι όσα ο ίδιος λέει σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του στο tvstar.gr. Ο Δημήτρης Κυριτσόπουλος δηλώνει απροκάλυπτα ότι υπάρχουν κενά στα Γυμνάσια του νομού Εύβοιας αλλά δεν είναι τόσο ανάγκη να καλυφθούν! Σύμφωνα με την αντίληψη του "οι μαθητές και τα δημόσια σχολεία πρέπει να δουλέψουνε, ειδικά τα Λύκεια, για να μπορέσουμε" όπως λέει, "να προχωρήσουμε στις εξετάσεις"... "Υπάρχουν", δηλώνει, "κάποιες ώρες σε Γυμνάσια, αλλά αυτή τη στιγμή δεν θα τα καλύψουμε γιατί δεν υπάρχει ανάγκη"!
Αυτά λέει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας. Στα μέσα Οκτωβρίου, έναν και πλέον μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους, ο άνθρωπος που διευθύνει τις εκπαιδευτικές μονάδες και τους εκπαιδευτικούς της περιοχής του, ο άνθρωπος που έχει αυξημένη ευθύνη για την εκπαίδευση των μαθητών στην Εύβοια, δηλώνει, χωρίς αιδώ, στους γονείς που έχουν παιδιά στο Γυμνάσιο, ότι δεν υπάρχει ανάγκη να καλυφθούν τα κενά εκπαιδευτικού προσωπικού γιατί σημασία έχει μόνο το Λύκειο και οι εξετάσεις!
Αλήθεια κ. Διευθυντά, και πως θα προχωρήσουν τα παιδιά του Γυμνασίου στο Λύκειο εάν ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους δεν έχουν καθηγητή στο α΄ ή β΄ μάθημα; Και τι θα κάνουν ιδιαίτερα εκείνες οι οικογένειες με παιδιά στην Α΄ή Β΄ Γυμνασίου που τα παιδιά τους δεν έχουν καθηγητή και οι ίδιοι δεν μπορούν να τα βοηθήσουν.
Ναι, είπατε ότι το Υπουργείο δεν έστειλε τον αριθμό των καθηγητών που ζητήσατε. Και εσείς ως διευθυντής εκπαίδευσης τι ακριβώς κάνατε;
Ρητορικό το ερώτημα, βέβαια. Ξέρουμε τι είπατε και καταλαβαίνουμε από όσα είπατε τι κάνατε: Τα κενά, είπατε, "στην Α΄ και Β΄ Γυμνασίου δεν είναι τόσο ανάγκη να καλυφθούν"! Υπάρχουν κενά σε Γυμνάσια, είπατε, "αλλά αυτή τη στιγμή δεν θα τα καλύψουμε γιατί δεν υπάρχει ανάγκη". Αυτά είπατε.
Ποίον σε έπος φύγεν έρκος οδόντων;
Και τα βάλατε με την ΕΛΜΕ που πιέζει για λύση. Εσείς, πρώην συνδικαλιστής και τώρα διευθυντής εκπαίδευσης, τα βάλατε με τους εκπαιδευτικούς που μέσα από τα σωματεία τους πασχίζουν για μια καλύτερη εκπαίδευση στους μαθητές τους.
Όξω οι φτωχοί φωνάζανε: Πεινάμε τέτοιες μέρες Κι οι των επίγειων αγαθών σφιχτοί νοικοκυρέοι ανοίξαν το παράθυρο κι είπανε: «Φταιν οι αθέοι»

Χρήστος Κάτσικας



(Ο Δ.Δ.Ε. Ευβοίας ήταν στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ  Βοιωτίας εκλεγμένος με την Ενωτική Κίνηση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου